Veelgestelde vragen

Voorzieningen

Kom je met de auto? Gebruik in je navigatie het adres Schansend 7 in Zaandam. Het parkeertarief voor personenauto’s is € 15,- per bezoek.  Touringcars betalen afhankelijk van het seizoen tussen de € 35,- en € 55,- per bezoek. Je betaalt het tarief voor je verblijf. Het is dus niet mogelijk om uit te rijden en dezelfde dag weer terug te komen zonder opnieuw te betalen. De exacte tarieven staan aangegeven op het entreebord. Wij verzoeken je om niet buiten de parkeervakken of in de groenstrook te parkeren, dit is niet toegestaan. Dit kan namelijk voor gevaarlijke situaties en overlast zorgen. Voor mindervaliden zijn er speciale parkeerplaatsen beschikbaar.

Ja, er is openbare wifi aanwezig.

Bij het Zaans Museum is een beperkt aantal rolstoelen aanwezig die je kunt reserveren via info@zaansmuseum.nl of bel +31 (0)75 681 00 00.

Nee, het is niet mogelijk om een camper te parkeren op het parkeerterrein van de Zaanse Schans. Je kunt parkeren op de camperplaats aan de Wandelweg in Wormerveer. Op de website van de gemeente Zaanstad vind u verdere informatie over de camperplaatsen.

Ja, er zijn meerdere eetgelegenheden aanwezig op de Zaanse Schans.

Er is een fietsenstalling bij Ingang Oost aan de Schansend en bij Ingang West aan de start van de Kalverringdijk komend vanaf de Leeghwaterweg. Je kunt je fiets of scooter hier gratis parkeren. Bij ingang Oost zijn twee oplaadpunten aanwezig voor elektrische fietsen.

Parkeren bij de Zaanse Schans is mogelijk. Parkeren kost €15 per bezoek per personenauto. Voor touringcars gelden andere tarieven per bezoek.