Veelgestelde vragen

Ticket Zaanse Schans

Ticket Zaanse Schans kun je online en op het terrein kopen. Klik hier voor online ticketverkoop. Ticket Zaanse Schans zijn geldig op een vaste datum en alleen geldig op die datum.

Tickets zijn online en op locatie verkrijgbaar en geldig op een vaste datum.

Ticket Zaanse Schans volwassene: € 17,50

Ticket Zaanse Schans kinderen (4 t/m 17 jaar): € 12,50 (0-3 jaar gratis)

Ticket Zaanse Schans groepen (vanaf 10 personen) volwassenen: € 15.00

Ticket Zaanse Schans groepen (vanaf 10 personen) kinderen (4-17 jaar):  € 10.00

Parkeren auto of motor: € 15,00

Je kan het Zaans Museum, de Verkade Experience, het Molenmuseum, het Wevershuis, de Kuiperij, de Stijlkamer Kalverringdijk, alle molens (die op dat moment open zijn) en Museum Zaanse Tijd bezoeken met het Ticket Zaanse Schans. Daarnaast ontvang je een digitale audiotour en mag je gebruik maken van de toiletten. Het gebied en overige locaties zijn vrij toegankelijk.

Nee, het ticket geeft recht op één bezoek per deelnemende musea, molens en erfgoedlocaties en het ticket zal bij elke deelnemende musea, molens en erfgoedlocaties gescand worden.

Ja, het is mogelijk om losse tickets te kopen voor de deelnemende musea, molens en erfgoedlocaties. Tickets hiervoor zijn alleen op locatie te koop. Het kan druk zijn, dus wij raden aan om Ticket Zaanse Schans te kopen, zodat je zeker weet dat je toegang hebt en daarnaast ook de andere deelnemende musea, molens en erfgoedlocaties kan bezoeken.

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Klik hier voor de aankoop van extra tickets.

Het is mogelijk om Ticket Zaanse Schans bij de deelnemende musea, molens en erfgoedlocaties te kopen, maar koop jouw tickets tijdig online om teleurstellingen te voorkomen.

Groepstickets zijn beschikbaar vanaf 10 personen met een maximum van 30 personen per boeking. Klik hier om groepstickets te bestellen

Je betaalt €15,00 per ticket voor volwassenen en € 10,00 per ticket voor kinderen (4-17 jaar). Ben je met een grotere groep dan 30 personen, dan maak je meerdere boekingen. Mocht je vragen hebben over speciale groepsarrangementen dan kan je contact opnemen met sales@zaansmuseum.nl

Tickets kan je tot 24 uur voor aankomst online kosteloos aanpassen naar een andere dag mits deze nog beschikbaar is. Klik hier voor ticketsupport.

Tickets kan je tot 24 uur voor aankomst online kosteloos annuleren. Annuleren binnen 24 uur voor aankomst is niet mogelijk. Klik hier voor ticketsupport.

Mocht je een Zaanse Schans Card of een combikaart van de Zaansche Molen hebben aangeschaft voor een bezoek aan de Zaanse Schans na 10 juni 2024, dan kan je deze kosteloos annuleren door een mail te sturen naar info@dezaanseschans.nl. Koop daarna online een nieuw Ticket Zaanse Schans voor de datum dat je een bezoek wilt brengen aan de Zaanse Schans.

Bestellingen van Tickets Zaanse Schans moeten direct worden betaald.

Ja, dat kan. Zorg er wel voor dat de helderheid van je scherm op 100% staat.

Hiervoor moet je contact opnemen met de betreffende organisatie. Kijk voor contactgegevens op de site waar je de tickets gekocht hebt.

 

Voor vragen rondom je Ticket Zaanse Schans order kan je terecht bij Ticketsupport. Klik hier voor ticketsupport.

 

Het gebied en overige locaties zijn vrij toegankelijk. Verrijk je ervaring met een Ticket Zaanse Schans om ook toegang te krijgen tot de deelnemende musea, molens (die op dat moment open zijn) en erfgoedlocaties. De meeste deelnemende musea, molens (die op dat moment open zijn) en erfgoedlocaties sluiten tussen 16.30 en 18.00 uur. Onze ervaring is dat bezoekers gemiddeld drie uur op de Zaanse Schans verblijven.

Nee, Tickets Zaanse Schans zijn niet persoonsgebonden. Het is geen probleem als er een andere naam op het ticket staat.

Kijk altijd eerst even of de betaling gelukt is en of het aankoopbedrag is afgeschreven.

Het kan ook zijn dat de e-mail in de ongewenste e-mail, spam folder of in een andere e-mailmap terecht is gekomen. Tip: zoek op “Globalticket” of “Global Ticket” in de mail. Mocht de e-mail met de tickets niet te vinden zijn, neem dan contact met ons op. Klik hier voor ticketsupport.

Dan heb je vrij toegang tot alle deelnemende musea, molens (die op dat moment open zijn) en erfgoedlocaties. De toiletvoorzieningen zijn niet inbegrepen bij de museum jaarkaart.

Mocht je een los bezoek willen brengen aan één van de deelnemende musea, molens (die op dat moment open zijn) en erfgoedlocaties die geldig zijn met een I Amsterdam Card, Vereniging Rembrandt kaart, VriendenLoterij VIP- kaart, Icom card, KVN lidmaatschapskaart, De Zaansche Molen lidmaatschapskaart of Vriend van het Zaans Museum dan hoef je geen ticket Zaanse Schans te kopen.Je kan jouw kaart laten scannen bij de kassa van de geldige deelnemende musea, molens (die op dat moment open zijn) en erfgoedlocaties.

De volgende kaarten en of lidmaatschappen zijn geldig voor een los bezoek bij de volgende deelnemende musea, molens en erfgoedlocaties. Toiletbezoek is niet inbegrepen.

De molens en het Molenmuseum zijn toegankelijk met ledenpas Zaansche Molen. I Amsterdam Card, Museumkaart en Vriendenloterijkaart.

Museum Zaanse Tijd is toegankelijk met Museumkaart, I Amsterdam Card, leden van de Vereniging Rembrandt en de Klokkenvrienden Nederland (KVN) op vertoon van een geldige ledenkaart.

Zaans Museum, Verkade Experience,  Weverij en Kuiperij zijn toegankelijk met Museumjaarkaart, I Amsterdam Card, Vrienden Loterij VIP-kaart, Go City, Vereniging Rembrandt, ICOM Card en  de Vrienden van het Zaans Museum.